Julie Smeplass Haugen


"Det som fristet med stillingen var en mer fysisk og aktiv hverdag, varierte arbeidsoppgaver og iveren etter å lære et helt nytt fag!"

Møt ambulansearbeideren som ble brannkonstabel på deltid i tillegg.

Navn: Julie Smeplass Haugen

Alder: 23, født i 1994

Bosted (fylke): Bosatt i Grimstad, Aust-Agder

Utdanning: Utdannet ambulansearbeider, og skal nå i november starte på deltidsutdanning i brannvesenet! Har i tillegg fullført førstegangstjenesten i luftforsvaret, som sanitetssoldat.

Yrkestittel: Ambulansefagarbeider + Brannkonstabel deltid.

Nåværende arbeidsgiver: I ambulansen: Prehospitale tjenester Sørlandet sykehus. I brannvesenet: Grimstad kommune/ Grimstad brann-og feiervesen.

Hvorfor valgte du å søke deg inn i brann og redning?

Jeg jobber som nevnt tidligere i ambulansen, hvor jeg jobber turnus. I denne forbindelse har jeg mye fri, og har lenge vurdert å finne en jobb nr 2. Før sommeren ble jeg tipset av en bekjent om ledig stilling i brannvesenet, og tenkte dette måtte være den perfekte jobben å kombinere med ambulansen. Det som fristet med stillingen var en mer fysisk og aktiv hverdag, varierte arbeidsoppgaver og iveren etter å lære et helt nytt fag!

Hva synes du er mest givende med jobben?

Å kunne hjelpe mennesker når de trenger oss som mest. Brannyrket handler om så mye mer enn å slukke branner, så det å kunne hjelpe mannen i gata med å gjøre hverdagen litt enklere, eller hjelpe mennesker når kriser og ulykker oppstår - det er mest givende med jobben.

Hvorfor mener du kvinner bør/ikke bør søke seg inn i brann og redning?

Jeg mener kvinner bør søke seg inn i brann og redning. Med en god dose vilje og pågangsmot er det ingenting som gjør damer mindre egnet for brannyrket enn mannfolk. Vi har alle ulike utgangspunkt, men alt kan læres og trenes, og damer gjør seg like godt i brannyrket som menn 🙂 Personlig møter jeg nye utfordringer hver vakt, og har generelt utrolig mye å lære. Men som nevnt over, med viljen på plass er ingenting umulig – det tar bare litt lengre tid!

Trener du? I så fall; hvordan? (styrke, jogging, ski, sykkel, crossfit etc)

Jeg spiller fotball i 3.div, hvor vi har to treninger i uken, samt en kamp. I tillegg trener jeg styrke på egenhånd, enten på brannvakta eller på treningsstudio. Har trent Crossfit tidligere, og vurderer å begynne med det igjen etter et lengre opphold.

Har du noen gode råd til andre kvinner som jobber i brann og redning? Jeg er helt fersk i yrket selv, men mitt beste råd må vell være å stå på! Fortell alle andre damer hvor fantastisk det er å være i brannvesenet, slik at vi får flere med på laget.

Utvalgt innlegg
Innlegg kommer snart
Følg med videre...
Siste innlegg