May Tømmervold

Vi tok praten med Brannkonstabel May Tømmervold. Hun står frem som en fin rollemodell for yngre rekrutter til yrke.

"Vær deg selv, men vær profesjonell"

Navn:

May Tømmervold

Alder:

37

Bosted (fylke):

Vestfold

Utdanning:

Forsvarets Befalskole

Norges Idrettshøyskole

Yrkestittel:

Brannkonstabel

Nåværende arbeidsgiver:

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS

Hvorfor valgte du å søke deg inn i brann og redning?

Jeg søkte etter en sivil jobb som kunne gi meg mye av de samme utfordingene og spenningen i arbeidslivet som jeg hadde hatt i Forsvaret. Ingen dag eller oppdrag er like, og det stiller krav til oss om at vi hele tiden må øve på de ulike redningsoppgavene og holde vår fysiske form ved like.

Hva synes du er mest givende med jobben?

Å kunne få hjelpe mennesker og dyr i vanskelige og farlige situasjoner, og å se hvor mye det betyr for den enkelte.

Hvorfor mener du kvinner bør/ikke bør søke seg inn i brann og redning?

Det er en fantastisk fin arbeidsplass med varierte dager, gode kolleger, spennede oppdrag, trening og øving hver vakt, fin turnus og en god mulighet for å bli kjent med byen du jobber i og menneskene som bor der, både på godt og vondt.

Trener du? I så fall; hvordan? (styrke, jogging, ski, sykkel, crossfit etc)

Å være glad i trening er nok en viktig egenskap å ha dersom du ønsker å være brannkonstabel. For min egen del elsker jeg det og blir rastløs hvis jeg ikke får trent en dag. Jeg trener for det meste Crossfit. Det er variert både i øvelser og mellom styrke og kondisjon. Man kommer til et ferdig program og blir veiledet av en dytkig coach, møter masse hyggelige mennesker og man får pressa seg det lille ekstra gjennom treningsøkta.

I tillegg trener jeg løping, litt landeveissykling, rollerblades, ski (slalom og randonee) og kajakk.

På jobb trener jeg ofte med full utrykningsutstyr hvor jeg løper i trapper, bærer slager, drar øvingsdukker osv.

Har du noen gode råd til andre kvinner som jobber i brann og redning?

Vær deg selv, men vær profesjonell.

Og så vil jeg oppfordre dere til å være med meg og konkurrere i Firefighter Combat Challenge neste år!

Utvalgt innlegg
Innlegg kommer snart
Følg med videre...
Siste innlegg