Min historie

#nåralarmengår

#meetoo 

Send inn din historie her

Lesbisk eller?

På julebord kom en kollega (godt voksen) bort til meg og slo av en prat. Det tok ikke lang tid før han la ut om at alle på stasjonen trodde jeg var lesbisk (fordi jeg ikke hadde kjæreste på den tiden) og at jeg måtte vite at alle på stasjonen snakket om hvor fin, flott og stram jeg var. Det var en utrolig ubehagelig situasjon, hvor jeg heldigvis klarte å beholde roen og til slutt ba han om å gå bort fordi jeg ikke syntes det var passende at han snakket slik til meg (og om meg). Fikk til svar at jeg måtte slutte å være så prippen, og at jeg burde ta det som et kompliment at mannskapet snakket om meg på den måten. Han har aldri tatt opp episoden i ettertid. Denne episoden føyer seg inn i rekken av kommentarer om utseende og kropp fra flere andre på stasjonen. Har aldri tatt til motmæle da jeg er eneste kvinnelige røykdykker og ikke ønsker å gjøre mer ut av situasjonene enn jeg må.

Drømmejobben

Jeg var aspirant og hadde nettopp startet i det jeg mente var drømmejobben. I første uka fikk jeg utlevert advarsler om JEG måtte passe meg for å ikke havne til sengs med kollegene mine. De var jo bare menn og det lå i deres natur å jakte på kvinner. Det fikk jeg erfart på første lønningspilsen da jeg ble trengt opp i et hjørne på vei til toalettet av en overordnet. Han trykte kroppen sin mot meg og hvisket i øret mitt at såpass måtte jeg tåle. 

- Brannkonstabel

Husk å lås døra!

Jeg var på byttevakt til et annet vaktlag enn hva jeg vanligvis går på. Når vi skulle legge oss fikk jeg beskjed om at jeg måtte låse døra til rommet mitt for de kunne ikke garantere at de ikke gikk "feil" i løpet av natta. Kommentaren kom fra utrykningsleder. Jeg låste døra.

- Brannkonstabel

Ny kjole på julebordet

Vi hadde julebord med jobben. Jeg gledet meg og hadde kjøpt ny kjole for anledningen. Jeg er ingen jåledukke og går stort sett i bare uniform og treningsklær året igjennom. Derfor synes jeg det er stas en sjelden gang å pynte meg. Kjolen var knekort og ikke veldig utfordrende. Den var trang men kledelig. Jeg fikk ganske fort en kommentar fra en overordnet om at å pynte meg slik var ikke det smarteste jeg gjorde. Jeg måtte regne med å bli tafset på hele kvelden. Han fikk rett. Det ble ikke noe hyggelig julebord for min del. Neste års julebord meldte jeg meg ikke på.

Besøk i dusjen

Noen måneder etter jeg hadde startet i vakt kom en kollega som var 20 år eldre enn meg rett inn i dusjen min etter en jobb vi hadde vært på. Jeg var naken og håndduken min lå bak han. Han lo og lurte på hva jeg ville gjøre nå. Jeg ble redd og følte meg fanget. Jeg tro han så redselen min fordi etter en liten stund snudde han og gikk ut. Det ble aldri mer pratet om men jeg klarer ikke å være alene med han i samme rom.

Hersketeknikker

Jeg har følt meg usynlig, utsatt for hersketeknikker, sett ned på og minimert. Kollegaen min sa rett foran hele vaktlaget mitt at han ikke kunne fatte å begripe hva jeg som jente gjorde her jeg hadde jo ingenting her å gjøre,dette er jo en mannsjobb. Ingen sa noe. Min første vakt på min første jobb ble jeg møtt velkommen med pornofilm på nattevakta. Jeg er drittlei av å høre kommentarer om jenters pupper, lår, fitte og hvor tagbar de er når vi er ute å ruller (for å se på damer) blir fortalt at såpass må jeg tåle «du er jo en av gutta» det blir spøkt om hvem som skal overnatte på mitt rom, pass deg lås døra ellers kommer nok en av oss inn skal du se. Hvor ble det av respekten for kvinnelige kolleger, for sine kjærester og kvinner generelt..

- Brannkonstabel

Hjelp til å tisse?

Vi hadde avslutningsfest og stemningen var lystig. Han ene som var i gruppa mi hadde noen dager tidligere fått en skade i foten og måtte bruke krykker. Da han skulle ut og slå lens ropte noen av de andre kollegaene meg opp, for jeg måtte bli med ut å hjelpe han med å holde må vite. En annen mannlig kollega var snar om, når han skjønte tegninga å reise seg og gå bort til dem for å by fram sin hjelp for å avverge situasjonen for meg. Det finnes brannmenn som er ekte helter også.

- Brannkonstabel

Seksuelle tilnærminger

Vi hadde vært på en lokal pub på fest, og de fleste av oss ble med på nachspiel hos en av arbeidskollegaene. Det var ikke langt så vi gikk. På turen opp hengte ene arbeidskollegaen seg på meg og begynte å gjøre tilnærminger og snakke om hva han ønsket å gjøre med meg. Jeg minte han om at vi begge var i etablerte forhold og at seksuell kontakt var uaktuelt! Han fortsatte å mase, jeg avviste han og fant noen andre å gå med. Når vi kom opp kom en annen kollega og dro meg til side, holdt rundt meg og sa hva han ønsket å gjøre. Jeg sa at vi begge var i etablerte forhold, og at seksuell kontakt var uaktuelt! Jeg dytta han unna, ringte for å bli henta, og drog hjem!

- Brannkonstabel 

Penis og pung i hånda

En kveldsvakt sovnet jeg på sofaen i stua på vakt. Jeg lå på siden og hånda mi lå utenfor sofakanten. Jeg våkner av noe ble lagt i hånda mi og et rugende latterbrøl fra kollegaene mine. En av mine kolleger hadde tatt av seg underbuksa og stod skrevs over hånda mi slik at penisen og pungen hans lå i hånda mi. Jeg lo med fordi jeg ville ikke bli oppfattet som en prippen jentunge. Innerst inne syntes jeg det var respektløst og kvalmt. 

Please reload